Gør din have endnu hyggeligere

Mange mennesker undervurderer, hvor meget det egentlig er værd at være haveejer.

At eje en have er nemlig en fantastisk mulighed for at komme tættere på naturen uden rent faktisk at skulle forlade sit trygge hjems fire vægge. På den måde kan man slå flere fluer med ét smæk, og man vil helt sikkert opdage værdien af en have, når man en dag får børn.

Børnene kan nemlig lege frit og uden begrænsninger ude i haven, og her vil de kunne lære dem selv og naturen at kende i trygge rammer.

Et skønt frirum

Det er dog desværre ikke alle mennesker, der kan finde tilstrækkelig tid til at være i haven i hverdagen. I en tid, hvor flere og flere af os befinder os foran skærmen og har svært ved at få deadlines og vores sociale liv til at spille, kan det sagtens ske, at naturen nedprioriteres for en stund. Men måske nogle små detaljer og forbedringer kan modvirke denne tendens, så man får mere lyst til at være i sin have.

Det kan for eksempel være at prøve at gøre sin have endnu mere hyggelig, så den genspejler ens personlige smag en smule mere. På den måde vil man kunne genkende sig selv og sine præferencer i haven, og den vil være tilpasset ens personlige behov.

Den bedste hobby

Har man ikke den store erfaring med at udføre havearbejde, kan man med fordel begynde med noget, der ikke er helt så krævende. Det kan for eksempel være at plante et træ – for eksempel et japansk kirsebærtræ.

Disse træer er utrolig populære hos mange, og det skyldes nok træets smukke, lyserøde blomster, der kan opleves i omkring maj måned. Har man ikke så stor en have, kan man med fordel anskaffe sig et mini japansk kirsebærtræ og få den samme effekt på mindre plads. Det kan også være spændende at anlægge blomsterbede eller en køkkenhave.

Her kan billige kapilærkasser være effektive til at styre vandingen i bedet, så planterne hverken under- eller overvandes. Med kapilærkasser styres det hele helt automatisk, og man skal blot sørge for at fylde kapilærkasserne op med vand fra tid til anden.