3 nuttede hunderacer som er gode familiehunde

Rigtig mange mennesker elsker hunde. Derfor er der netop også rigtig mange, som gerne vil tilføje en firbenet ven til deres familie. Det kan dog føles temmelig overvældende, hvis man i forvejen er en børnefamilie, da det netop ikke er alle hunderacer, som egner sig lige godt til specielt mindre børn.

Hvis du derfor overvejer at tilføje en hund til jeres familie, men ikke lige helt ved, hvilken race der egner sig bedst til en familie, så læs endelig med herunder. Her får du nemlig 3 bud på nuttede hunderacer, som egner sig super godt til at være familiehunde.

1. Cocker Spaniel

De fleste mennesker kender sikkert denne hunderace fra den populære Disney film ”Lady og Vagabonden”. Her er den lille og søde Lady nemlig tegnet i form af en Cocker Spaniel – og det er altså ikke kun i filmen, at denne race egner sig godt til børn og babyer.

Cocker Spaniels trives nemlig super godt i en familie, da de elsker at blive nusset og kælet om. Dertil er de rigtig gode, hvis du har lidt større børn, som kan løbe og lege med den ude i haven. Cocker Spaniels er nemlig jagthunde, hvormed de har en del energi at bruge.

Dog er de ikke overaktive, hvormed de altså ikke behøver at få flere kilometer lange gåture, flere gange om dagen. Dog har de brug for at blive stimuleret og motioneret i en god mængde.

2. Golden Retriever

En anden hunderace, som bare egner sig rigtig godt til familielivet, er Golden Retrieveren. Denne hunderace er blandt de allermest populære, når det kommer til kæledyr, og det er der en rigtig god grund til. Golden Retrievers er nemlig utroligt loyale og kærlige, og så har de et stille og roligt væsen.

Netop af denne grund er de rigtig gode til børn – store som små. De små vil Golden Retrieveren formentlig hygge om med nænsomhed og loyalt følge dem rundt i huset, når de kravler eller går. De store børn derimod vil Golden retrieveren elske at lege og tumle med ude i haven, men den kan helt sikkert også lokkes til at putte i sengen om natten.

Dermed kan Golden Retrieveren altså med alle i husstanden, hvilket helt klart er en bonus.

3. Labrador

Endnu en jagthund har sneget sig med på denne liste, og denne gang er der tale om Labradoren. På trods af at den netop egner sig rigtig godt til jagt, så er den altså også en vaskeægte familiehund. Labradoren kendes nok bedst for dens store brune øjne og venlige ansigt, som man næsten ikke kan lade være med at ae.

Sindsmæssigt er labradoren ganske afslappet, og den er super kærlig med børn. Derudover er labradoren også utroligt madglad, så en baby, som der har en tendens til at tabe mad og snacks på gulvet, vil hurtigt blive labradorens bedste ven.

Labradoren har dog også en mere aktiv side, og den vil nyde at komme med ud på gåture eller lege i haven, hvormed den bestemt har potentialet til at blive dine børns bedste og mest loyale ven.